Ресторанти в София

Друга основателна причина да се влюбите в нашата малка страна е кухнята. Тя е превъзходна и много разнообразна. Състои се от различни видове салати с  пресни зеленчуци, задушени ясния, хлебни изделия като типичната баница с различни пълнежи и други местни специалитети. Продукти като киселото мляко и бялото сирене са уникални и определящи за нашата кухня.   Повечето от ястията се приготвят според традиционните рецепти.  Тези рецепти са предавани от поколение на поколение през вековете и до днес.

Отглеждането на грозде и производството на вино имат също дългогодишна традиция в България. Възникването на винената култура датира още от Тракийски времена. Поради това, виното заедно с така характерната гроздова ракия са сред най-популярните алкохолни напитки в страната.  Те присъстват почти винаги на масата на българина и са включени в менюто на повечето ресторанти в София.

Наред с традиционната българска кухня, която се предлага и в ресторант Даунтаун, в красивата ни столица може да намерите и много места предлагащи съвременна европейска кухня. Цените могат да варират от евтини, но вкусни места до много изискани ресторанти, предлагащи гурме кухня, с която да впечатлите вашата приятелка.   Има варианти за всеки, от малки ресторантчета с домашно приготвена храна, подходящи за студенти и млади двойки, до перфектни ресторанти, походящи за изискана бизнес вечеря. Не забравяйте да резервирате маса предварително…

Ето и списък с най-подходящите места в близост до Hotel Downtown Sofia:

Ресторанти в София в близост до Хотел Даунтаун София

Hadji Draganovite Izbi

Хаджи Драгановите изби. Ресторант, който предлата традиционната българска кухня и фолклорна музика на живо в центъра на София. Уникална атмосфера на стара изба – всичко е ръчна изработка
Кухня: традиционна
Цени: умерени
Адрес: ул. Христо Белчев 18
Телефон+359 2 981 81 48

Aubergine restaurant

Aubergine. Скрит в малка уличка до Националния дворец на Културата. Ресторантът предлага уютна усамотеност в собствена стая за вечеря с капацитет до 10 човека. Може също да използвате и масите в общите помещения, за да видите и бъдете видяни. Специалитети на заведението са разнообразни салати, предястия и основни ястия. Познайте, кой е най-често употребявания зеленчук?
Кухня: модерна
Цени: умерени
Адрес: ул. Карнеги 11
Телефон+359 88 999 1867

Sun Moon - one of the vegetarian restaurants in Sofia

Вегетариански ресторант Слънце и Луна. Наистина вкусна домашно приготвена вегетарианска кухня, комбинирана с прясно изпечен хляб по специална рецепта. Това е рецептата за успех на малката верига ресторанти и пекарни.
Кухня: вегетарианска
Цени: умерени
Адрес: ул. „6ти септември“
Телефон: +359 899 138411

Cosmos restaurant

Cosmos С дизайн от наистина талантливи и опитни български дизайнери Космос е моредно място за срещи и вечеря в центъра на София.
Кухня: модерна
Цени: умерени
Адрес: ул. Лавеле 19
Телефон+359 888 200700

Confetti-restaurant

Confetti- Тук има повече от 50 вида домашен италиански сладолед gelato и не само. Може да опитате супа, пица или салата преди него. Силно препоръчваме лятната градина.
Кухня: италианска
Цени: умерени
Адрес: ул. „Граф Игнатиев“ 4
Телефон: +359 2 988 4444

La Bottega restaurant

La Bottega Centro. Още един италиански ресторант, който предлага на своите гости уютна атмосфера, отлична италианска кухня, специално отношение и внимание от неговия персонал.
Кухня: италианска
Цени: умерени
Адрес: ул. „Хан Аспарух“ 31
Телефон: +359 88 576 0706