Евтини полети до София

София е столицата на България и един от най-големите градове на Балканите. София има едно летище с два терминала и две писти. Интересен факт, е че летището за първи път е използвано през 1937. Първите полети са започвали от непокритата с асфалт писта на малкото село Враждебна. През 2006 летището открива своята нова писта дълга 3600м и чисто новият Терминал 2.

Сега Враждебна е вече квартал на София. Летище София е най-голямото летище в България. Годишният пътнико поток само на Терминал 2 е 2.6 милиона пътници. Летището е разположено само на 10км и 20 минути от центъра на София. Има много добра транспортна инфраструктура, включително и станция на метрото пред Терминал 2. На уеб-стайта на Летище София може да намерите полезна информация за полетите, транспортните връзки, паркинг и рент-а-кар.

Като летище със седемдесет годишна история летище София има редовни полети, оперирани от всички големи авиокомпании. Включително разбира се и бюджетни авиопревозвачи, които летят до столицата на България. Ето полезна информация за бюджетни полети до София. Моля проверявайте уеб-сайтовете на съответната авиокомпания за по-подробна информация.

Евтини полети на Wizz Air до София

Wizz air cheap flights to Sofia

Уиз еър е унгарски превозвач, основан през 2004. Той е най-голямата бюджетна авиолиния в Централна и Източна Европа и има редовни евтини полети до София и Варна. Има директни полети от и до повече от 15 държави и дестинации включително Лондон, Дубай, Женева, Барселона, Милано, Рим, Атина, Париж и още…

Трудно е да се изброят всички полети, но ето няколко примера:

London Lutton – от един до три полета на ден
Paris Beauvais – понеделник, сряда, петък и неделя
Frankfurt – веднъж на ден
Tel-Aviv – веднъж на ден

Евтини полети на Ryan Air до София

Ryan Air Cheap flights to Sofia

Райън еър е най-голямата Европейска авиолиния с повече от 139 милиона пътници годишно и две хиляди полета на ден. Тя пътува до тридесет и седем страни с флотата си от 430 Боинг 737. Има евтини полети до София, Варна, Пловдив и Бургас.

Ето някои от дестинациите:

London Stansted – два полета на ден
Barcelona – вторник, четвъртък и събота
Milan Malpensa– веднъж на ден
Hamburg – вторник и събота

Евтини полети  на Easy Jet до София

Easy Jet cheap flights to Sofia

Изи джет свързва хората от повече от тридесет и една държави и 132 летища, евтините полети до България са опция за пътуване до столицата и.

Ето и някои дестинации:

London Gatwick– всеки ден без събота
Manchester– вторник, четвъртък и събота

Няма да е честно да сравняваме цените на горе изброените авио компании и не е по възможностите ни. Но който и превозвач да изберете, можем да организираме вашия трансфер от летището. Проверете наличните стаи вдясно и резервирайте вашия престой в Хотел Даунтаун София