София – градът от моето детство или пораснало настояще

Остават две седмици за участие във фотоконкурса на хотел Даунтаун „Любимо място в София“

София в снимки е безспорно разнолика – столица с повече от сто лица за жителите ѝ, които знаят и много, и малко за нейната история, и гостите и, които за кратко виждат най-красивото от нея. За мен тя е града от моето детство, в който играх, учих, сприятелявах се и се разделях, откривах живота и сезоните му. И днес, след толкова години и появата на толкова нови квартали, красотата на столицата остава в жълтите и павета и златните църковни кубета, театрите по „Раковска“, красивите сгради на „Московска“, лъскавата „Витошка“ и гледката към Витоша, улиците с царски имена и истории от славни времена, парковете и алеите с кестените и липите, площадите и паметниците на дедите ни, фонтаните и смеха на децата, на родолюбивите ни държавници делата, изложбите в музеите и събитията в Националния дворец на културата, древните артефакти и осъвременяване на инфраструктурата …

Хотел Даунтаун те предизвиква да ни покажеш твоята снимка от разноликата ни столица във фотоконкурса „Любимо място в София“, част от играта „Опознай столицата, за да я обикнеш”. #downtownsofiaphoto ще приема фотографии за участие в конкурса до 20 август на https://hoteldowntownsofia.com/bg/photocontest-bg/, а наградите не са за подценяване – уикенд за двама в “Холидей Клуб Перла Бийч” Приморско, ваучер за хотел и ресторант „Даунтаун“ София, билети за двама за аквапарк „Акваленд“ Приморско и два билета за концерта на японските барабанисти „Ямато“ през ноември в София. Тези от вас, които нямат снимки, но искат да участват, могат да гласуват за своя кадър-фаворит ТУК.

Награди Фото конкурс

Красив кадър от София може да бъде заснет във всяка част на деня и нощта – чар има в забързаната крачка на столичани в делниците, но особено красиви са централните ни улици по празниците, когато дрехите са по-пъстри и свободни, а лицата греят в усмивка. Не е за подценяване и залезът над емблематични за столицата сгради, като кубетата на храм-паметник Александър Невски и Руската църква, или през листата на дърветата в Борисовата и Докторската градини, в капките на фонтаните, в сенките на паметниците.

Имаш ли любим за снимане сезон в София, защото аз трудно давам предпочитанията си само за един. Намирала съм красота в снежна София – в опасно надвисналите шушулки над централните сгради, в сплетените ръце на двама влюбени, минаващи покрай паметника на Съветската армия под едрите снежинки на бързо натрупващ се сняг, в боевете със снежни топки на децата. Ами пролетта – София е зелена, чиста и свежа, готова за новия живот, а погледът вижда надалеч върховете на Витоша – без смог, само красота. Лятото също е любимо – сезонът на фестивалите на открито в парка на Военната академия Г. С. Раковски, когато слънцето и софиянци най-топло греят, омиротворени и одухотворени. Не мога да не пропусна и есента, когато всеки парк в София пъстрее с топлите си нюанси, а ние съзерцаваме и се наслаждаваме с печени кестени в ръка.

Снимки Фото конкурс

Фотоконкурсът „Любимо място в София“ се организира по повод новата корпоративна визия и уебсайт на хотел Даунтаун София. Жури, съставено от управителя на хотел Даунтаун, опитен фотограф от My Sofia и представител на медийния партньор Go Guide, ще избере носители на първа, втора и трета награда по следните критерии – фотографиите да бъдат пряко обвързани с темата на конкурса, да въздействат емоционално, да са оригинални, позитивни, вдъхновяващи, да изразяват лично отношение, да носят елементи на спонтанност и естественост. Половината от оценката се формира от фотографските качества на предложените снимки. Най-голямата награда – тази на публиката, ще се присъди на фотографията, която е получила най-много гласове и най-висока оценка на страницата на фотоконкурса. Десетте най-добри снимки според жури и публика ще участват в тематична изложба в хотел Даунтаун.

Зрител или любител-фотограф, участвай в #downtownsofiaphoto и ни покажи красотата на този неостаряващ град, пречупена през твоя поглед!