Празниците – забавление без стрес

Как да се насладим на коледно-новогодишните празници в 3 лесни стъпки

Декември е може би най-натоварения месец в годината в служебен и личен план. Ето няколко идеи как да натрупате повече настроение за празниците и по-малко предколедно напрежение.

Идея 1: Подаръци за празниците

Вероятно вече имате идея на кои хора искате да подарите подаръци за Коледа и Нова година? Докато пътувате към офиса или се връщате от срещи, може да си помислите за такъв списък. Щом имате хората, идеите за подаръци сами ще се завъртят в главата ви. Ако ли пък имате нужда от помощ, едно бързо проучване онлайн за черни петъци в любимите ви магазини и марки също би помогнало. Предпочитате да избирате на живо? Може да почерпите оригинални идеи от коледни базари и любими места за пазаруване – Хендмейд Фест НДК, 20-23 декември; Немски Коледен Базар в Градската градина, 23 ноември-23 декември; любимата търговска улица „Витошка“ и т.н.

Важното е коледното пазаруване да е удоволствие, а не нервна надпревара с времето и изтощаване на семейния бюджет. Отделете си и малко време за почивка, докато пазарувате. Ако сте в центъра на София, отбийте се в ресторант Даунтаун за топла напитка или вкусно хапване в уютна обстановка!

Идея 2: Партита

Коледните корпоративни партита за служители, клиенти или партньори могат да бъдат много забавни за поканените и доста напрегнати за организаторите. Ключови тук отново са планирането, бюджета, темата – определящи фактори за всяко събитие (полезна информация ТУК). След като разполагате с финансова рамка и формат на партито, остава да прецените кое е най-подходящото място да го направите – в или извън града, какво ще включва програмата, как да предразположите гостите си да се отпуснат и забавляват.

И недейте да правите всичко сами,

въвлечете и колегите си в организацията за повече вдъхновение и парти настроение. Всяка организация е по-приятна, когато имате професионален екип, на чийто опит може да разчитате. В хотел Даунтаун е стандарт да обсъждаме всички детайли с клиента на предварителни организационни срещи за по-добра координация на екипите. Можете да видите коледните предложения за фирмени партита ТУК

Идея 3: Време за семейство и приятели

Коледните празници са преди всичко време, в което сме заедно със семейството и близките си.

Подарете си го и му се насладете!

Важното е да сте заедно и не толкова какво правите – можете да приготвяте любими и традиционни ястия, да се отдадете на игри или сладък мързел, да отидете на кино, да посетите концерти, представления, да се организирате за разходки сред природата или в градска среда с приятели и т.н. Ако поради една или друга причина нямате време да отделите за приготвяне на трапезата за Бъдни вечер или Коледа, можете да разгледате менютата на ресторант Даунтаун с опция за доставка на място ТУК.

Фокусът за Нова година е вече парти с приятели – в града, на море или на планина, важен е купона! Намерете хората, с които сте на една вълна и посрещнете Новата 2019-а година по незабравим начин. А ако сте настроени на градска вълна, вижте дали ще ви допаднат и новогодишните куверти на хотел Даунтаун!

Весели празници и успешна 2019-а година от хотел Даунтаун!