Къде можем да видим София в миниатюри?

Открита е фотоизложба под надслов „Любима София“ в хотел Даунтаун

Къде София е красива от всеки ъгъл, във всеки сезон и по всяко време на денонощието? Отговорът на този въпрос дадоха на коктейл в ресторанта на столичния хотел Даунтаун, където се откри фотоизложба под надслов „Моята любима София“. Изложбата е продължение на провелия се в края на лятото фотоконкурс за любители на тема „Любимо място в София“, организиран от на хотел Даунтаун с подкрепата на Джаzz+, GoGuide и MySofia.

Показани са най-добрите фотографии – наградените четири и първите десет, получили най-висока оценка от публика и жури. Фотоизложбата в ресторанта на хотел Даунтаун вече е отворена за посетители, които искат да видят своя град през различния и личен поглед на участниците във фотоконкурса, запечатали красотата на столицата ни във всеки неин нюанс и сезон.

В много оспорвана надпревара участваха близо 100 фотографии, четири от които бяха наградени от публика и жури – Екатерина Стоянова със снимката „Стара София“, Михаил Кьосев с „Нощна София (НДК)“, Мария Цветанова с „Есенна София (Храм Света София)“ и Петя Петкова с „Какво не виждаме докато Животът минава?“. Конкурсът имаше за цел да привлече снимки, които да покажат най-характерните и впечатляващи места на открито в центъра на София. Най-сниман обект и безспорен символ на столицата е храм-паметника „Св. Александър Невски“ – 20 от общо 24-те снимки на църкви в града. Веднага след него по популярност се нареждат нощните фотографии – 18 на брой, всички централни паркове и градинки – 17 снимки, фонтаните на София с 15 фотографии, Народен театър „Иван Вазов“ – 12 и НДК – 8.

Фотоконкурсът е част от играта „Опознай столицата, за да я обикнеш” на хотел Даунтаун. Всеки участник в #downtownsofiaphoto можеше да качи до три фотографии на страницата на конкурса, за да спечели една от четирите награди: уикенд за двама в “Холидей Клуб Перла Бийч” Приморско, ваучер за хотел и ресторант Даунтаун София, целодневни билети за двама за аквапарк “Акваленд” Приморско и два билета за концерта на японските барабанисти „Ямато“ през ноември в София.